Слободен BF скалаер EA

Добредојдовте во овој "Најдобар девизен курс ЕА" ЕКСПЕРТСКИ СОВЕТНИЦИ | FX ROBOTS "веб-страница!

Добијте повеќе информации и прочитајте го следниот преглед на производот!

Преземете бесплатен БФ скалпер ЕА

Слободен BF скалаер EA

The logic behind the free BF скалаер EA is simple but effective – the EA uses breakouts на Bollinger Бендови за сигнали за влез и излез.

Разумните нивоа на загуба за стоп се разликуваат помеѓу 20 и 60 pips.

Можете да користите мал фиксен TP помеѓу 4-8 pips или да ја напуштите логиката за излез за да се погрижите за позицијата.

Логиката за излез исто така се заснова на индикаторот BB и ќе ја затвори трговијата дури и со загуба кога цената е близу или ја крши спротивната линија на ББ. Ова е наредено од страна на BandBreakExit параметар кој најдобро функционира од минус еден до плус еден-два.

Слободното BF скалаер EA has high spread protection – this is crucial, because if you use limit orders as example you can’t control this and you will take some trades with 10 or even 20 pips spread – one such trade will erase the average profit from 10 good trade as the best average expectancy of this type of trading is 2-3 pips in the best case. This is why we are not using limit orders.

Препорачана временска рамка: M15

Поддржани валута парови: GBPUSD, EURUSD, EURCHF, EURAUD, GBPCAD, USDCAD, USDCHF и USDJPY

Стандардните поставки се за GBPUSD. Подготвив поставени датотеки и за други поддржани парови. Бидејќи не можам да ги вклучам тука, молам контактирајте ме, и јас ќе ги испратам до вас.

Here are some optimization advises:

 • Do not use genetic algorithm
 • Optimize 2 parameters at once at most – We optimize only one at a time and look for the most logical value
 • Optimize for at least 6 months and at least 200 trades – this is the absolute minimum to avoid curve fitting and get some reasonable parameters which will have at least some chance to be profitable in real conditions.
 • Perform at most 5 optimization cycles for all parameters.
 • Use reasonable large optimization step – as example if you optimize stop loss, reasonable step would be 5 pips not 1 pips – about 5% of the reasonable optimization range of the parameter.
 • We are using M1 open price test for all of our EAs – it is good enough.
 • We are not using tick tests as they are too unreliable.

And now the fun part: By using this EA, you acknowledge that you are familiar with all risks and that you are solely responsible for the outcomes of your decisions. We accept no liability whatsoever for any direct or consequential loss arising from the use of this product. It’s to be noted carefully in this respect, that past results are not necessarily indicative of future performance.

ВАЖНО: Обрни внимание на параметрите CTHour1-6! Тие се многу важни! За да добиете соодветни резултати, морате да ги поставите правилно според вашиот брокер GMT офсет. Внимателно прочитајте го објаснувањето на параметрите подолу!

параметри

 • TicksTrade - ако е "false", логиката ќе биде извршена на почетокот на M1 лентата, во спротивно ќе пресмета и тргува на нова цена.
 • StealthMode е точно / неточно - прикрива стоп загуба и да ги преземе нивото на профит во програмата логика што ги прави невидливи за брокери. Ако го користите овој режим, стоп загубата и земање профит нарачки не се наоѓаат во трговскиот сервер.
 • EmergencyStopDist - второ ниво на заштита, кога се користи StealthMode. На вредностите поголеми од нула, тој активира второ ниво на вистинска (Emergency) StopLoss на поголемо растојание отколку што се наоѓа виртуелниот скриен StopLoss. Во таков случај, вредноста на новата итна StopLoss ќе биде збир на вредноста EmergencyStopDist плус вредноста на скриената StopLoss.
 • MinEquity - минимален капитал потребен за тргување.
 • BandPeriod - период на Боллиндер.
 • BandBreakEntry - Збег во 4-цифрените точки од линијата BB за да се иницира спротивна трговија (вредноста би можела да биде негативна).
 • BandBreakExit - Збег во 4-цифрените пипс на спротивната ББ линија за да се иницира затворање на постоечката трговија (вредноста би можела да биде негативна).
 • UseTrendFilter - Променете го ова на "true" ако сакате да тргувате само во насока на трендот дефиниран од двата МА подолу.
 • MA_Fast_Period - брз просечен период.
 • MA_Slow_Period - просечен период на бавно движење.
 • MA_Trend_TF - временска рамка на двете МА.
 • TimeRestriction - по правило, ова е "точно", па ЕА ќе тргува само во часовите наведени подолу. Ако не сакате да ја користите филтрацијата на времето, променете го овој параметар на "false".

More Important Parameters

 • CTHour1 - 6 - шест можни слотови за време на тргување. Вредности 0 - 23 го активира слотот. Внесете голема вредност како 55 за да го деактивирате слотот. Најдобри резултати од нашето искуство се постигнуваат на 21 и 22 GMT. Апсолутно треба да ги прилагодите овие часови на вашите брокери во смена во попладневните часови. Стандардните вредности се прилагодени за GMT + 2 (зимско време).
 • WednesdaySwapFilter точно / неточно - Филтри за размена во среда ги откажува сите занаети во среда вечер во насока на негативниот swap, ако swap е полош од параметарот MaxNegSwapPips.
 • MaxNegSwapPips - минус 0.5 pips се чини дека е разумен праг.
 • RolloverTimeFilter точно / неточно - вклучете го / исклучете го филтерот за превртување.
 • МинутиПред - минутен временски интервал пред полноќ, во кој сите трговски операции ќе бидат откажани.
 • Минути подоцна - минутен временски интервал по полноќ, во кој сите трговски операции ќе бидат откажани.
 • x_MaxSpreadFilter - вклучете го / исклучете го дополнителниот филтер за превртување.
 • x_MaxSpread - Помножете го почетниот MaxSpread, што ќе биде дозволено воопшто, пред да ги откажете сите трговски операции. Како пример, ако MaxSpread е 6 и x_MaxSpread е 2, сите трговски операции ќе бидат откажани ако ширењето ги надминува 6 × 2 = 12 pips.
 • ОбноваМод - активирајте го повратот за обновување. Работи кога AutoMM> 0.
 • FixedLots - фиксни лотови за трговија кога AutoMM = 0.
 • AutoMM - управување со пари. На пример, AutoMM = 5 значи дека робот ќе тргува со ризик 5%.
 • ..........

Превземање на бесплатни BF скалпери EA - Логиката зад BF Scalper EA е многу едноставна, но ефективна - EA користи прекини на Bollinger Бендовите за влез и излез сигнали. Разумни нивоа на загуба за стоп се разликуваат помеѓу 20 и 60 pips.

Преземете бесплатен БФ скалпер ЕА

[емајлокер]Еве ја вашата преземање (најновата верзија)[/ emaillocker]

Биди прв да коментираш

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.


*